substage.nl

» Wereldvreemd zet geweldige eerste editie neer - Substage

The Resouce for Electronic Music, Parties, Promoters and Venues.

Wereldvreemd zet geweldige eerste editie neer

Terry Harmelink, 3 Dec 2013

Afgelopen vrijdag vond de allereerste editie van Wereldvreemd plaats. De ‘Jongens van de Wereld’ en ‘Klamme Handjes’ besloten de handen ineen te slaan en organiseerden hun allereerste gemelijke feest in de H7 Loods in Amsterdam. Een veelbelovend feest met een geweldige uitkomst die, precies zoals de naam belooft, helemaal van deze wereld was.

Al bij station Sloterdijk wordt duidelijk dat je je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van de juiste locatie. Tientallen jongeren lopen dezelfde kant op, met allemaal hetzelfde doel; zo snel mogelijk naar de loods toe en net zo lang dansen tot je lijf van je benen zou vallen. Het lijkt niemand iets uit te maken dat het regent, de muziek die in de verte al te horen is brengt iedereen in de juiste vibe.

Wereldvreemd_5

Het duurt even voordat iedereen gefouilleerd is, maar eenmaal binnen in het ‘Jongens van de Wereld-stage’ zijn de opstartproblemen meteen vergeten. De geweldig grote loods met zijn hoge plafonds en betonnen muren geeft een lekkere underground sfeer aan het feest. Ruwe techno knalt door de ruimte en dringt in de huid van de menigte. Iedereen die binnenkomt, begint direct te dansen.

De Klamme Handjes Area is iets buiten de loods gevestigd in een enorme tent. In het midden van de tent staat een boompje en daaromheen is een chillplek, bestaande uit banken en zitzakken, gemaakt. Hier kan de uitgeputte feestganger even de benen laten rusten, een ijsje eten of op een ballonnetje blazen. Aan het begin van de avond was het eigenlijk iets te koud in de tent, maar naarmate de avond vordert stijgt de temperatuur tot het zweet van het tentdoek naar beneden begint te druppelen.

Wereldvreemd_2

Om van de ene naar de andere Area te komen, moet je over een soort binnenplaatsje lopen. Voor de hongerklap tijdens het dansen, staat hier een frietwagen met heerlijke biologische friet. Aan een van de picknicktafeltjes kan je vervolgens toekijken hoe er geweldige graffiti’s gemaakt worden door jongens van Spring Productions. Het is duidelijk dat er veel moeite is gestoken in de aankleding van het feest. In de Jongens van de Wereld Area waan je je ergens tussen de Taj Mahal en de Eiffeltoren, en in beide Area’s brengen mooie projecties boven de DJ booth de muziek tot leven.

Wereldvreemd heeft zich met dit eerste feest duidelijk op de kaart gezet. Het is de perfecte combinatie van muziek en oogstrelende visuals. De organisatie moet wel nog het een en ander aanscherpen, maar wanneer dit eenmaal is gebeurd kan Wereldvreemd uitgroeien tot  een speler waar niet alleen Amsterdammers wel oren naar hebben. We kijkt nu al uit naar de volgende editie!

Wereldvreemd_4
Wereldvreemd_3

Foto’s: Terry Harmelink

SHARE

 

SHARE

X
 
  hallo